Deze vier Italiaanse plaatsen mag je echt niet missen

Ben jij van plan om deze zomer een prachtige reis door Italië te maken? Dat is zeker geen slecht idee. Maar waar moet je beginnen? Hoewel het niet groot lijkt, heeft Italië een enorme veelzijdigheid aan tradities, culturen en eetgewoontes per regio. Het is het dan ook zeker waard om verschillende gebieden op te zoeken om van deze diversiteit gebruik te maken. Ga bijvoorbeeld op wijntour in Chianti, zeilen rondom Sardinië, kunst bekijken in Florence, en op geschiedenis reis in Rome. Lees gauw verder om erachter te komen wat jij echt niet mag missen. 

Rome: de wereldstad

Ga je naar Italië? Dan mag je een tripje naar Rome echt niet overslaan. De stad is een monument opzich. Bij elke hoek die je omloopt kan je een kunstwerk uit de oudheid uit de oudheid vinden. Het is dan ook heel bijzonder om door de stad te lopen. Het is daarbij zeker aan te raden om naar het Colloseum en Forum Romanum te gaan. 

Zeilen rondom Sardinië

Een stuk zuidelijker richting de Middellandse Zee vind je het eiland Sardinië. Bijna net zo groot als Nederland, maar dan gelegen rondom prachtig blauw water en een adembenemende kustlijn. Sardinië is de perfecte plek voor een zonvakantie met heerlijk eten. Ook voor de avonturier is het echter een goed vakantieoord. Je kan hier namelijk fanatastisch duiken, of gaan zeilen rondom Sardinië zelf. Huur bijvoorbeeld een catamaran en je kan zo een week lang op het water dobberen. 

Het idyllische Cinqueterre

Aan de westkust van Italië vindt je Cinqueterre. Aan de kust liggen vijf prachtige dorpjes die vanwege hun geschiedenis en uiterlijk op de UNESCO werelderfgoedlijst staan: Monterosse Al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Je kan hier prachtig wandelen, ultiem genieten op de mooie kiezelstranden en fantastisch eten bij de restaurants aan het water. Hier vind je het Italië zoals je het uit de films kent. 

De woeste Dolomieten

Ga je het noord-oosten in, dan kom je daar de Dolomieten tegen. Ze kunnen je niet ontgaan, het zijn namelijk gigantische puntige bergtoppen in een woest landschap. Het is een prachtige bergketen waar je kan wandelen, kamperen, zwemmen of klimmen. Voor de avonturier en voor de beginnende vakantieganger is hier van alles te doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *