Internet in Italië: zo blijf je altijd verbonden 

Italië is een prachtig vakantieland en er zijn veel mooie bestemmingen te bezoeken. Natuurlijk wil je het een en ander delen en ook tijdens je reis verbonden blijven. Dat gaat tegenwoordig meestal via het internet. Hoe zit het eigenlijk met internetten in Italië met je telefoon of een ander apparaat, en wat komt hierbij kijken? Dat behandelen we in dit artikel.

Nederlandse simkaart gebruiken

Met je Nederlandse simkaart heb je geen extra kosten voor internet in Italië. In het geval van prepaid betaal je dus per MB hetzelfde als in Nederland, en in het geval van een abonnement maak je gewoon gebruik van je bundel. Wel is er een risico als je over je bundel heen gaat. Deze kosten kunnen in het buitenland namelijk best hoog oplopen. Mede hierom kiest men er soms voor om niet hun Nederlandse kaart te gebruiken. Verder zijn er nog een aantal andere redenen, welke je hieronder kunt lezen.

Wanneer een data only simkaart in Italië? 

Mocht je alleen willen internetten, kun je ook een data simkaart voor Italië overwegen. Je betaalt hier omgerekend per MB minder dan met een standaard prepaid kaart en in sommige gevallen zelfs minder dan met een abonnement.

Op een data sim zitten soms ook meerdere lokale netwerken. Dit betekent dat je een betere verbinding hebt, omdat er in deze situatie gekozen wordt voor het beste netwerk per locatie.

Een andere reden is wanneer je een simkaart in een ander apparaat als een telefoon wilt gebruiken. Officieel zijn standaard simkaarten eigenlijk alleen ontwikkeld voor mobiele telefoons, en niet voor gebruik in andere apparaten. Mocht je de sim in een ander apparaat willen plaatsen, zoals een tablet, dan is deze hier eigenlijk niet voor bedoeld. Daarentegen zijn data simkaarten juist ontwikkeld voor apparaten die alleen via het internet werken (en worden daarom ook wel ‘data only simkaarten’ genoemd, zoals dus o.a. tablets).

Gebruik van internet in het buitenland en tarieven

Binnen de Europese Unie betaal je in ieder land dezelfde tarieven voor internetten als in Nederland. Je hebt dus geen extra kosten, zoals voor roaming of iets anders. Daarom is het dus ook mogelijk een Nederlandse sim te gebruiken. 
Voor abonnementen bestaan er meerdere vergelijkingswebsites. Mocht je geen abonnement willen afsluiten, kun je ook prepaid tarieven vergelijken op prepaidsimkaart.net. Vooral wanneer het internet in het buitenland betreft is het aangeraden om goed te bekijken wat je per MB betaalt en of je met een andere provider niet goedkoper kunt uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *