Ontdek Italië op de fiets!

Ontdek Italië op de fiets!

De fiets is een geweldige manier om de prachtige landschappen te ontdekken die Italië rijk is. Daarnaast investeert Italië (al jaren) veel geld in fietspaden en fietsroutes, om daarmee het fietstoerisme te stimuleren. Daardoor kom je gemakkelijk in allerlei verschillende streken en landschappen per fiets. Je hoeft niet bang te zijn voor alleen uitdagende, bergachtige routes: er zijn ook genoeg vlakke streken! Of je nou een beginnende of sportiever fietser bent, of op zoek bent naar een fietsvakantie met het gezin: Italië biedt talloze mogelijkheden!

Gardameer

Een belangrijk voorbeeld van de flinke investeringen in fietsvriendelijke infrastructuur is de fietsroute rond het Gardameer. Dit fietspad rond het gehele meer zou eigenlijk in 2021 geopend worden, maar vanwege de corona crisis en de bijkomende financiële problemen is dat een hele tijd uitgesteld. De opening wordt nu verwacht in 2025, maar in 2018 is al een klein deel geopend: je kunt de route alvast rijden tussen Limone sul Garda en Capo Reamol. Je kunt genieten van prachtige uitzichten op het meer, terwijl je vlak langs de kliffen aan de kust fietst. De uiteindelijke route zal ongeveer 140 kilometer lang zijn; genoeg kilometers om te maken dus!

Bloemenrivièra

Een andere populaire fietsroute in het noorden van het land is de Pista Ciclabile del Ponente Ligure. Deze loopt langs de Bloemenrivièra van de Ligurische kust. De route is in totaal 24 kilometer lang en is aangelegd op een oude treinbaan die daar liep. Op de weg van Ospedaletti en San Lorenza al Mare zijn er genoeg plaatsen waar je doorheen komt en een stop kunt maken om wat lekkers te eten en drinken, maar ook allerlei oude stadjes die je kunt bezoeken als je kort van het fietspad afwijkt.

Toscane

Toscane is een erg populaire streek voor vakantiegangers. Hier kun je de typische Italiaanse landschappen en uitzichten vinden: heuvels, wijngaarden, olijfbomen en cipressen. Een bekende fietsroute is de route van Arezzo naar Chiusi. De gehele route is 65 kilometer lang en is vrijwel helemaal vlak. Dit maakt het ook een erg geschikte route om samen het gezin te doen.Dit is natuurlijk maar een greep uit de ontelbare mooie routes en gebieden die te ontdekken zijn per fiets. Ook al zijn veel routes vlak, het kunnen nogal lange routes zijn. Het kan daardoor ook een oplossing zijn om deze routes op een elektrische fiets te proberen. Als het landschap dan wat heuvelachtiger is, of de routes zijn aan de lange kant, raak je minder vermoeid dankzij de elektrische ondersteuning van de fiets. Hierdoor wordt het voor nog makkelijker om fietsend door Italië te reizen en kun je er nog meer van genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *