Een chalet onder de Italiaanse zon

 

Droomt u altijd al van een chalet onder het Italiaanse zonnetje? Deze droom is wellicht wel realistischere dan u denkt. Weet u bijvoorbeeld dat u er namelijk ook aan kunt verdienen? Een chalet kopen is namelijk een investering waar u rendement op verdient. Zo kunt u chalet of vakantiewoning namelijk verhuren aan andere vakantiegangers en natuurlijk op vakantie gaan als het huisje vrij is. Zo kunt u namelijk uw originele investering binnen een aantal jaar terug verdienen. Ook kunt u ervoor kiezen uw huis te verkopen na een aantal jaar. Met de stijgende huizenprijzen, stijgen natuurlijk ook de prijzen van de vakantiewoningen. Een chalet kopen kan dus een realistische droom worden waar u niet alleen heerlijk kunt genieten maar ook veel aan kunt verdienen. In dit artikel geven wij tips hoe u uw ideale vakantiehuis kunt vinden.

Weet wat voor chalet u wilt

Wellicht heeft u altijd al gedroomd om een chalet of vakantiewoning te kopen in het prachtige Italië, maar misschien is het ook een optie om een huis te kopen in landen met een minder dure huizenmarkt. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een tweede woning realiseren in Kroatië of Hongarije waar de huizenprijzen wat minder hoog zijn. Ook in het huidige Turkije met de dalende valuta van de Lira is een ideale locatie om voor een koopje wellicht zelfs een villa te kopen. Staar dus niet blind op één bepaald land maar laat u bijvoorbeeld informeren welke opties er nog meer zijn.

Vergroot uw budget

Wellicht heeft u hieraan nog niet gedacht, maar u kunt uw budget ook vergroten door het bijvoorbeeld te delen met vrienden, familie of collega’s. Je kan ervoor kiezen mede-eigenaren te worden en de kosten en baten te delen. U kunt in zulke gevallen groter denken en bijvoorbeeld een luxe villa aanschaffen en delen. Een nadeel is echter dat u met meerdere moet nadenken wat jullie precies willen en daarbij ook op één lijn komen te zitten om te zorgen dat er geen frustraties komen. Echter kunt u hiermee wel sneller uw second home realiseren.

Al met al is een investering in een tweede vakantiewoning geen slecht idee, maar juist een goede investering.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *