Arenal Costa Rica

Wat is Arenal Costa Rica?

Misschien ben je van plan om een vakantie naar Arenal Costa Rica te boeken. Maar voordat je dat kan gaan doen, is het wel handig om te weten wat het precies is, zodat je goed voorbereid op vakantie kan. Arenal is namelijk een actieve vulkaan in Costa Rica. De omgeving is perfect voor als je op zoek bent naar een ontspannende vakantie met veel natuur om je heen. Zo kan je er heerlijk wandelen in het regenwoud met rivieren, watervallen en warmwaterbronnen.

Door al dit, is de omgeving van de Arenal zeer aantrekkelijk bij toeristen. 

Arenal Costa Rica

Waar te verblijven

Als je de Arenal Costa Rica graag wilt bezoeken kun je in een dorpje dicht bij verblijven. La Fortuna is maar 10 kilometer van de vulkaan vandaan en heeft ook nog eens zijn eigen vliegveld. Omdat hier zoveel toeristen komen heb je een ruim assortiment aan wellness resorts. Je kan er dus heerlijk genieten van een spa behandeling maar ook voor wat actievere activiteiten zoals paardrijden, raften en watervallen bezoeken. 

Deze plaats heeft ook veel verschillende warmwaterbronnen die het bezoeken zeker waard zijn. Combineer je vakantie dus met actieve en ontspannende uitjes zodat je ontspannen terug kan komen.

Wat moet je weten

Costa Rica is het gehele jaar door warm en kan het gehele jaar door regenen. Over het algemeen begint het regenseizoen rond april en stopt het rond oktober. Hier kan je dus eventueel rekening mee houden wanneer je een actieve vakantie wilt.

De vliegreis vanaf Amsterdam naar Costa Rica bedraagt ongeveer 12 uur en je hebt een tijdsverschil van 7 uur vroeger in de winter en 8 uur vroeger in de zomer.

Om Costa Rica zo goed mogelijk te ontdekken, kun je het beste voor een rondreis kiezen. Er zijn tal van aanbieders die dit kunnen aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *