Drie redenen om een recreatiewoningverzekering af te sluiten

De recreatiewoningverzekering is een verzekering die in het bijzonder in het leven is geroepen om vakantiewoningen te verzekeren. In eerste instantie lijken deze woningen misschien hetzelfde als de huizen die gewoon dagelijks worden bewoond, maar er is uiteraard wel degelijk sprake van niet onaanzienlijke verschillen. Een zeer belangrijk verschil hebben we eigenlijk al aangehaald. Voor een echt woonhuis geldt dat er elke dag mensen in woonachtig zijn. Het gaat daarbij bovendien steevast om dezelfde mensen. Bij een recreatiewoning is dat anders. Omwille van die reden is er ook een speciale verzekering vereist voor het kunnen verzekeren van een dergelijk pand.

Reden 1: Je beschermt een niet onaanzienlijke investering

De kans is ontzettend groot dat je behoorlijk lang hebt moeten sparen voordat je in staat was om de recreatiewoning die je nu bezit aan te kunnen kopen. Het spreekt dan ook voor zich dat je deze investering absoluut niet zomaar op het spel zal willen zetten, integendeel. Dit is alvast een eerste uitstekende reden om een recreatiewoningverzekering af te sluiten. Dit niet in het minst omdat bepaalde risico’s die worden verzekerd eigenlijk de voorbije jaren alleen maar groter zijn geworden.

Bovenstaande verwijst dan in het bijzonder naar het risico dat betrekking heeft tot een storm of natuurgeweld. Daar waar zwaardere stormen in het verleden in Nederland eerder een uitzondering waren is dat nu veel minder het geval. Stormschade kan ervoor zorgen dat er zeer aanzienlijke kosten ontstaan aan je vakantiehuis waar je bij voorkeur uiteraard niet helemaal alleen voor zal willen opdraaien. Indien je houder bent van een recreatiewoningverzekering is dat niet het geval. Je kan in dat geval immers doorgaans altijd rekenen op een gedeeltelijke tussenkomst van de verzekeraar.

Reden 2: Een recreatiewoningverzekering hoeft niet duur te zijn

De algemene verwachting is dat een recreatiewoningverzekering afsluiten in de praktijk steevast gepaard gaat met significante kosten. Dit valt echter best wel mee. Dit niet in het minst wanneer je ziet voor welke bedragen de schade wordt verzekerd. Bij het vergelijken van de premies van de verschillende recreatiewoningverzekeringen die er bestaan dien je wel altijd goed te kijken naar de exacte dekkingen en verzekeringen die aanwezig zijn. In bepaalde gevallen is er bijvoorbeeld ook sprake van een aanwezige aansprakelijkheidsverzekering. Is dat het geval? Dan kan deze de premie iets hoger laten uitvallen, maar dit is wel een ontzettend belangrijke verzekering om te hebben.

Reden 3: Je kan heel wat vervelende verrassingen voorkomen

Ontzettend veel mensen die op een bepaald ogenblik eigenaar worden van een vakantiehuis maken de keuze om hier niet volledig zelf op regelmatige basis in te gaan wonen (als vakantie). In plaats daarvan bepalen ze verschillende periodes van het jaar waarin ze er op vakantie gaan terwijl de woonst voor de rest van het jaar zal worden verhuurd. Dat is natuurlijk ontzettend interessant.

Bovenstaande zorgt ervoor dat je niet alleen zelf lekker kan genieten van je vakantiehuis, daarnaast kan je door middel van de huurinkomsten ook nog eens passief inkomen ontvangen. Ben je van plan om je recreatiewoning te verhuren? Dan dien je er echter wel rekening mee te houden dat deze verhuur aan je verzekeraar moet worden aangegeven. Dit dient namelijk als een aanvullende dekking in de verzekering van je recreatiewoning te worden opgenomen. Dit is ontzettend belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *