Zonvakantie in Spanje? Dit zijn een aantal van de mooiste badplaatsen

Spanje is een geweldig land voor zonvakanties. Niet alleen zijn de temperaturen erg hoog in de zomer, er zijn ook genoeg zonnige dagen gedurende de rest van het jaar. In Spanje heb je verschillende bekende kuststroken. De Costa Brava is een van de populairste toeristische bestemmingen in Spanje, maar ook de Costa del Sol is een ideale vakantiebestemming. Ben je benieuwd naar de mooiste badplaatsen van Spanje? In dit artikel vind je meer informatie.

Torremolinos

Torremolinos is een plaats in de provincie Málaga, in het zuiden van Spanje. Een typische kustplaats aan de Costa del Sol, met een lang zandstrand en veel hotels en appartementen. De stad heeft een geschiedenis die teruggaat tot de Moorse tijd. Torremolinos is wat rustiger dan andere badplaatsen in Andalusië, zoals Málaga of Marbella. Toch is er nog genoeg te doen en te zien in Torremolinos. De stad heeft een aantal interessante musea, zoals het Museum voor Volkskunst en Tradities, en een prachtig oud centrum met smalle straatjes en witte huizen.

Benidorm

Benidorm ligt in de provincie Alicante, aan de Costa Blanca in het zuidoosten van Spanje. Benidorm is een van de populairste toeristische bestemmingen in Spanje, met een groot aantal hotels, appartementen en campings. De stad heeft twee grote stranden, Levante Beach en Poniente Beach. Naast het strand zijn er verschillende interessante plaatsen om te bezoeken in Benidorm, zoals het de oude stad, het kasteel en het aquarium.

Salou

De plaats Salou ligt aan de Costa Daurada, in het noordoosten van Spanje. Salou is een van de populairste toeristische bestemmingen in Catalonië, met een groot aantal hotels, appartementen en campings. De stad heeft twee grote stranden, Levante Beach en Poniente Beach. Naast het strand zijn er in Salou verschillende interessante plaatsen om te bezoeken, zoals de oude stad, het kasteel en het aquarium. Vanaf deze plaats kun je ook een paar dagen naar Barcelona, want deze stad ligt hier vlakbij.

Dit zijn een aantal van de mooiste badplaatsen in Spanje, maar er zijn nog veel meer leuke plaatsen om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Alcudia, Tossa del Mar of plaatsen in het zuiden zoals Benalmádena. Er zijn meer dan genoeg Spaanse badplaatsen waar je een heerlijke zonvakantie kunt boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *